MENU
Information sharing thread on the past life of NIJISANJI EN[XSOLEIL]

Xia Ekaviraの前世(中の人)はDetri Hasna Fadhila 年齢や顔出しは?

  • URLをコピーしました!

NIJISANJI IDに所属しているXia Ekavira(シア・エカフィラ)の前世(中の人)についてまとめました。

目次

Xia Ekaviraのエピソードなど

2021年07月31日にYouTubeにて初配信([Debut] Kyaaaa Xia Debut [NIJISANJI ID])を行いNIJISANJI ID所属のVTuberとして活動を開始しました。

Xia Ekaviraの前世(中の人)はDetri Hasna Fadhila

Xia Ekavira(シア・エカフィラ)の前世(中の人)はバンドやアイドルグループに参加していたDetri Hasna Fadhilaということが判明しました。

2016年頃からインドネシアのバンドンで、バンドにギター担当として参加していたようなのですが本人のFacebookやTwitterの確認が不可能になったいるのに加えて、インドネシア語ということもあり当時の詳しいことは探すのは難しそうです。

2016年6月6日にMini-ons!というバンドで最年少メンバーと紹介されておりこの時期から活動をし始めたと思われます。

2019年頃にはLumineonsというバンドとNanairo no Sora (Little Naira Project)というアイドルグループに参加していました。

LumineonsのInstagramにてDetriのプロフィールが記載されていました。一応日本語に翻訳したものを書きますがインドネシア語なので間違った表現しているかもしれません。

プロフィール

ギターだけでなくベースを弾くこともできて、他のバンドではキーボードを担当していたりボーカル(コーラス)に参加することが多くあります。

ギターを弾きながらPoppin’ Party(バンドリの5人組ガールズバンド)の曲を歌うのが得意です。ドラムやバイオリンも少しだけ習っている最中です。

Detriの基本はエレキギターではなくフィンガースタイルのアコースティックギターでギターピックしか使えなく、以前はいつも素手でエレキギターを弾いていたそうです。

趣味はゲーム、バスケットボール(元バスケットボール選手)、アニメ鑑賞、音楽です。

お気に入りのゲームはペルソナ シリーズ、真・三國無双シリーズ、GTA シリーズ、Bully、BanG Dream Girls Band Party (EN)、Fate/Grand Order (NA)です。

好きなゲーム、音楽が同じ

Xia EkaviraとDetri Hasna Fadhilaは好きなゲーム、音楽が同じという共通点があります。

Xia Ekaviraの配信

2021年07月31日に行われた初配信の好きなゲーム一覧を確認するとペルソナシリーズと”バンドリ!ガールズバンドパーティ!”が記載されており上記で記載しているDetriのプロフィールと同じになっています。

好きなミュージシャンに関してもPoppin’ Partyと記載されておりDetriと同じことを確認することが出来ます。

アコースティックギターなど様々な楽器が弾けて弾き語りが出来る

Xia EkaviraとDetri Hasna Fadhilaはアコースティックギターなど様々な楽器が弾けて弾き語りが出来るという共通点があります。

Xia Ekaviraは配信での歌枠はほとんどアコースティックギターで弾き語りをしています。

さらに2022年01月01日に投稿されたカバー動画(Here We Go Again Cover)の概要欄を確認するとキーボードも弾けることを確認することが出来ます。

Detriもバンドでギターがメインでしたがキーボードを担当していたこともあることから関連性があることがわかります。

Xia EkaviraとDetri Hasna Fadhilaの声の比較

Detriの話し声を確認できる動画がほとんどないため歌声で比較するのがわかりやすいです。

Xia Ekaviraの声

[Karaoke] I’ll Sing Poppin’ Party’s Songs [NIJISANJI ID]

[Karaoke] I'll Sing Poppin' Party's Songs [NIJISANJI ID]

Detriの声

SILENT SIREN–UP TO YOU Cover By. Detri
SILENT SIREN–UP TO YOU Cover By. Detri

Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の年齢や顔出しは?

バンドでDetriに関する紹介をしている投稿を確認したところ生年月日が公開されていました。

ですので生年月日は1997年5月21日で年齢は25歳ということになります。

顔出しに関しては昔からバンドで普通にしていました。

2016年

Mini-ons!というバンドに加入したての頃です↓

Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の顔1
Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の顔2

2017年

Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の顔3

2019年

Lumineonsというバンドに参加した当初の写真↓

Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の顔4

Little Naira Projectのダンスカバー動画(DANCE COVER COMPETITION GELAR JEPANG UI 25 – LITTLE NAIRA PROJECT)の様子↓

Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の顔5

2020年

Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の顔6

2021年

大学を卒業した写真です↓

Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の顔7
Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の顔8

まとめ

  • Xia Ekavira(シア・エカフィラ)の前世(中の人)はバンドやアイドルグループに参加していたDetri Hasna Fadhila
  • Xia EkaviraとDetri Hasna Fadhilaは声や話し方が一致しており他にも、好きなゲーム、音楽が同じ、アコースティックギターなど様々な楽器が弾けて弾き語りが出来るなど多数の共通点がある
  • Detri Hasna Fadhila(Xia Ekavira)の年齢は25歳で顔出ししている
  • URLをコピーしました!
79 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
2022年12月4日 21:05

shes cute actually. love the tomboy phase

Anonymous
2022年10月16日 03:46

I feel bad for her and Hyona bc instead of Mika helping them promote since she got so much subs now, she left them. Unlike how Noctyx, or the rest of EN helping others to climb up, Mika just forgot about them. If it wasn’t for their anniversary I doubt Mika would bat an eye towards them. And i think Mika is the least talented in ID, she just gain followers bc she’s leeching on EN.

Anonymous
2022年10月20日 16:23
Reply to  Anonymous

i guess someone didnt actualy watch mika, cus she recently raid xia lmao

Anonymous
2022年11月21日 15:55
Reply to  Anonymous

at least try again if you wanna make a fake news hahahahaha you look so dumb in here

Anonymous
2023年1月23日 15:07
Reply to  Anonymous

Feel bad for her, now Mika is just leeching off of NijiEN

Anonymous
2022年10月7日 06:46

Btw guys i found this https://fb.watch/f-1xd-IbO_/ but i forgor is it she or other dudes

Anonymous
2022年9月14日 01:05

HADEH GUYS KARENA KALIAN NGE JOKE XIA SURUH PINDAH DIA MALAH JADI BENCI HOLO KAN….

Anonymous
2022年9月19日 00:04
Reply to  Anonymous

gak ada yang ngejoke? cuma ngasih opini?

stay cope

Anonymous
2022年9月22日 11:41
Reply to  Anonymous

ya opini mu yang dia anggap xia jadi joke dan malah jadi nge benci holo…

Anonymous
2022年9月27日 00:34
Reply to  Anonymous

so much for freedom of speech lol? ya orang2 ngasih opini terus dia kesel nyalahin kami?

mau lo apa wkwkw

Anonymous
2022年11月29日 20:10
Reply to  Anonymous

Ada yg namanya basic courtesy, lu goblok kalo ada orang yg udah masuk ke satu perusahaan lu minta pindah ke perusahaan rival. Moral orang udah sampah banget apa sampe yg kek gini aja ga ngerti. Kalo dikritik bilangnya freedom of speech, kontol.

Anonymous
2022年12月12日 02:33
Reply to  Anonymous

ya iyalah bego gausah berlindung di balik freedom of speech, basic manner aja lo pada gak punya wkwk bocil2 nih kalo ngetik enteng banget ga mikirin perasaan orang

Anonymous
2022年10月8日 17:01
Reply to  Anonymous

fitnah mulu kayak serena shinju

Anonymous
2022年9月27日 08:46
Reply to  Anonymous

yang nyuruh siape? cuma ngomong “KALO DIA DI HOLOLIVE” bukan berarti nyuruh

bahasa indo lo remed trs ye?

Anonymous
2023年1月8日 17:47
Reply to  Anonymous

peka dikit dong anjing. kalo ngomongnya kyk gitu tetep bisa di interpretasi sebagai sugesti/saran. Sama aja kyk “eh coba lu bundir, ntar kita dapet liburan”. Sama sama joke tapi tetep negatif, goblok

Anonymous
2022年9月27日 09:07
Reply to  Anonymous

iya xia mending grad dari niji yg ga peduliin branch indo dan masuk holo id yg masa depan nya cerah, xia bisa jadi talent yg bagus

Anonymous
2022年9月30日 14:59
Reply to  Anonymous

gak harus grad, udah bagus bisa masuk agensi besar kayak niji, masuk holo susah soalnya seleksinya paling ketat dibanding seluruh agensi (banyak yg diterima niji itu ditolak holo, kayak finana)

yang penting harus berani mandiri dan keluar zona nyaman, siap dibilang leech bahkan sama haters dari fans sendiri, collab dengan vtuber2 lebih gede dari dalam Niji sendiri dan juga luar kayak Holo/Maha5, terus kudu berani keluar modal untuk bikin cover

Anonymous
2022年9月27日 09:13
Reply to  Anonymous

Paham kalau dia gak suka dibanding2in sama Holo, tapi subs dia menyedihkan dibandingkan sama Livers yg lebih luwes dan mau main sama Holo kayak Mika, Hana, Siska, Bobon, atau Zea. Dan subs itu penting buat singer kayak dia soalnya narik algoritma ke lagu2 dia

Kudu berani keluar zona aman dan ngajak liver Niji atau talent Holo/Maha5 yg lebih tenar untuk cover atau ori, dan siap keluar uang buat ngebiayain itu (aturan tidak tertulisnya yg ngajak adalah yg bayar dan dapat videonya di ch dia). Xia siap nggak kayak gitu?

Anonymous
2022年9月27日 21:31
Reply to  Anonymous

Mungkin kalo keukeuh mau dizona Niji aja, dia bs coba ke member EN misalnya….
Tp tau sendiri fansnya

Anonymous
2022年9月28日 12:21
Reply to  Anonymous

Emang xia pernah bilang dia benci holo?

Anonymous
2022年9月30日 14:45
Reply to  Anonymous

ga pernah lmao ini anon yang paling atas coping doang kali berasa si paling tau

Anonymous
2022年9月30日 16:27
Reply to  Anonymous

nah kan, kasian jadinya dia kena fitnah

Anonymous
2022年10月1日 04:30
Reply to  Anonymous

bapak lo tolol xia ga pernah bilang dia benci holo, nih kalo website udah ngereveal ip nya gw cari lo anjing

Anonymous
2022年9月11日 02:53

BOBON WHEN

Anonymous
2022年9月1日 07:10

This is shocking that i know her w/o knowing she is xia

Anonymous
2022年8月28日 21:28

asik banget nih sesi komen

Anonymous
2022年8月28日 17:48

I hope NijiMelodyTime can bring their name to getting more known, Xia’s musicality esp her guitar skill, and Nara’s singing voice (Nara’s currently trending in YT Japan)

Anonymous
2022年8月31日 14:40
Reply to  Anonymous

she just reached her donation goal in one stream after nijimelody, we’re gonna get that band concert woooo pog!

Anonymous
2022年8月28日 16:56

I’m just gonna post this according to some post from below

i just hate that anycolor ‘ditched’ ID and KR branch, i don’t hate the talents at all, i really like ‘em but the whole thing how they handle the ID and KR branch makes the talent “power-less” one of azura’s fans made a birthday merch by themselvs

once again i don’t hate niji id branch but i hate anycolor

Anonymous
2022年8月30日 21:39
Reply to  Anonymous

It’s weird that they included ID in the merge. KR was necessary to bring in-house because of mismanagement, but they thrived from the merch because all of them speak Japanese and some ARE Japanese.

ID losing its identity was unnecessary because they were never going to appeal to JP. If Japanese fans want English-speaking talents they can’t understand them there’s 26 very popular EN members. It’s not a coincidence that the ID that interacts with EN the most is the most popular.

There’s not much that could be done though because, before or after the merge, Indonesian fans weren’t watching. The best ID can do is interact with EN as much as possible, but Xia in particular goes missing in her PS2 game cave.

Anonymous
2022年9月1日 05:55
Reply to  Anonymous

You know whats funny how we discuss the ID management in a past few days and the ID admin posted something on twitter again hahahaha

Anonymous
2022年9月1日 06:24
Reply to  Anonymous

The reason they did the merge is that anycolor went public and having the negative spendings on ID/KR would look bad on the resume so they merged it with JP to hide those and encourage more people to invest into anycolor. It’s a logical decision at the end of the day.

Anonymous
2022年9月2日 20:38
Reply to  Anonymous

just like an anon said in this web “Hololive strict to protect the talent, Anycolor strict to protect the stockholder”

Anonymous
2022年9月12日 23:30
Reply to  Anonymous

ID was a shit branch, if they had interesting people with charismatic personalities they wouldn’t have been stuck as permanent 2views.

Anonymous
2022年9月12日 23:44
Reply to  Anonymous

also their member is gatekeeping themself, i still hate that b***h azura that seems like she is miles better than most of the new fans, their demise is azura’s fault

Anonymous
2022年9月13日 00:24
Reply to  Anonymous

Dumbass. It was not the livers’ fault, it is totally in Nijisanji management’s. They are literally thrown out advantage they already got with expanding into ID first into Hololive and Maha5 hands with their stupid mass-recruit of new Gen (this is the main problem, ID fans with their lack of brand recognition is so slow at adapting), their half-ass direction of either super-focused in local share (Maha5) or recommend them to use English (Holo), and their overall lack of support from Japan HQ.

Holo and Maha5 wins the race because they are more patience and focus with their clear own vision of Indonesian market.

Anonymous
2022年9月13日 09:14
Reply to  Anonymous

its their fault to alienating (no pun intended) the new viewers, u know with that b***hes attitude they make the new viewers dont watch them anymore and the fanbase isnt even that big in the first place,

Anonymous
2022年11月3日 21:49
Reply to  Anonymous

did sheren dumped you

Anonymous
2022年8月21日 20:47

Dayum, she looks badass.

Anonymous
2022年8月20日 13:31

Dude I swear I feel like I’ve seen her before

Anonymous
2022年8月21日 22:16
Reply to  Anonymous

Must be the generic SEA face

Anonymous
2022年8月22日 19:16
Reply to  Anonymous

that’s racist you know, not that we care tho

Anonymous
2022年8月19日 05:01

udah nebak dari awal kalo dia tomboy.
not complaining tho

Anonymous
2022年8月18日 19:11

Gila, cuy. Anak UPI ternyata

Anonymous
2022年8月17日 14:44

Anjay pernah ada di WJM

Anonymous
2022年8月17日 08:11

Jd dia sebab banyak meme soal cibaduyut difanpage meme vtuber wwkwkwk

Anonymous
2022年8月17日 00:50

shes so cool

Anonymous
2022年8月16日 17:21

Ayo she’s as cool as her model design

Anonymous
2022年8月16日 14:31

Awikwokk…

Anonymous
2022年8月16日 13:52

This girl should’ve join holoID with her talent in music. Such a waste

Anonymous
2022年8月16日 14:04
Reply to  Anonymous

At least she can joined the 3rd most popular agency on Indonesia, very proud of her

Anonymous
2022年8月16日 22:43
Reply to  Anonymous

lmao the agenscy is no more

Anonymous
2022年8月18日 00:28
Reply to  Anonymous

yeah look no more niji id dude

Anonymous
2022年8月17日 03:03
Reply to  Anonymous

gak salah opininya, bener kok

niji id sejak nggk ada managementnya jadi berantakan, berasa ngeliat indie

Anonymous
2022年8月17日 11:02
Reply to  Anonymous

berasa disuruh graduate secara halus, ga ada support keliatan dari pusat, baru muncul soal Hana 3D doang, sisanya? boro-boro merch dll, diucapin ultah aja kaga

NijiID
2022年8月17日 18:38
Reply to  Anonymous

Rumornya sih AnyKolor beresin dulu 3D yg JP trus baru branch yg laen tp kalau nambah trus member JP tiap bulannya kapan beresnya??

Anonymous
2022年8月17日 23:01
Reply to  NijiID

di JP masih banyak banget yg udah debut dari 2019 tapi belum punya 3D juga, duh gatau harus nunggu berapa tahun lagi buat liat ex-ID yg lain punya 3D

Anonymous
2022年8月18日 00:29
Reply to  NijiID

rumor tetaplah rumor

Anonymous
2022年8月18日 00:31
Reply to  NijiID

waduh serius nih mau beresin yang jp dulu ?? si 3 tahun ngga stream aja di biarain gitu ngga mungkin bgt ngurusin full sampe berapa tahun bakal terlaksana ???

Anonymous
2022年8月18日 19:56
Reply to  NijiID

ngurusin 3D di branchnya sendiri kuwalahan, palagi suruh ngurusin 3D branch lain. Mungkin itu juga alasannya mereka merger branch KR & ID ke JP

Anonymous
2022年8月19日 05:06
Reply to  Anonymous

ya emang itu disuruh graduate, budaya korporat jepang memang begitu, kebanyakan dibikin nggak enak biar resign sendiri, karena kalo dipecat itu kasian nggak ada perusahaan yang mau nerima pecatan.

nggak tau deh kenapa masih bertahan, denger2 memang pada nggak puas dan berusaha melawan Anycolor dengan menolak graduate.
padahal mereka mungkin masih bisa punya kesempatan kedua kalo graduate serentak dan bikin agensi sendiri bareng2, dengan keuangan yang bisa mereka kelola sendiri.

Anonymous
2022年8月22日 16:04
Reply to  Anonymous

Bro bikin agensi nggak segampang itu. Lu nggak inget kah sama flo*** & ben**** endingnya gimana?

Anonymous
2022年8月22日 19:13
Reply to  Anonymous

itu apaan?

Anonymous
2022年9月1日 05:56
Reply to  Anonymous

you censoring a name in here would just make a fuss its no use
that’s not how you discuss something here imo

Anon
2022年9月15日 10:04
Reply to  Anonymous

Nope, bikin agensi ama ngurusnya ga gampang, apalagi mereka masih kek sirkel
entar kejadian sirkel discord berkedok agensi kejadian lagi kek bunga ama YR

Anonymous
2022年8月17日 10:59
Reply to  Anonymous

imagine if she’s with Holo ID, her talents will be one of a kind in Vtuber environtment (it’s kinda rare of female with great musical talent). She’ll for sure got exposures, connections, and supports

Anonymous
2022年8月18日 00:33
Reply to  Anonymous

the dislikes are mostly salty with holo id

Anonymous
2022年8月22日 17:51
Reply to  Anonymous

well 2022 is HoloID’s biggest year, they set up a whole new level of vtubing world in Indonesia, meanwhile NijiID merged, so yeah you already know

Anonymous
2022年8月22日 19:15
Reply to  Anonymous

the whole new gen also pretty successfull. even kaela, the one with slowest sub growth in her gen, already has 440k++ subs and even trending on youtube ID multiple times. i honestly feel quite sad for nijiID

Anonymous
2022年8月25日 10:47
Reply to  Anonymous

not to mention Holo ID has one of the most loyal fanbase, for example iofi’s ccv might be on lower side, but her loyal fans are crazy, her merch on local store sold out less than 1 hour, and her whole merch on jp/international store sold out less than 12 hours, also moona’s and risu’s merch being reproduced again since high demands from their fans

tbh I really am sad with this merged thing on NijiID, since HoloID and NijiID basically siblings with different parents

Anonymous
2022年8月25日 01:22
Reply to  Anonymous

Niji id is filled with talented singers/musicians. Taka, Reza, Layla, Nara, and Xia are some of the best musical talents in nijisanji as a whole. Shame that any attempt at promoting them is basically nonexistent because of what happened to the branch. Hoping that the next karaoke relay brings some attention to them

Anonymous
2022年8月16日 13:39

where’s hana macchia

Anonymous
2022年8月16日 20:09
Reply to  Anonymous

most importantly, where’s salome?

Anonymous
2022年8月16日 13:15

Damn, she’s so talented in music. Also I just noticed she likes Nodame Cantabile. Totally based!
I should check if she ever perform classical pieces

Anonymous
2022年8月16日 13:08

very underrated streamer here, her GTA San Andreas was very funny.

Anonymous
2022年8月16日 14:03
Reply to  Anonymous

Her choice of game is pretty unique, rarely seen in the another girl vtuber. Also she’s like football tho

Anonymous
2022年8月16日 14:18
Reply to  Anonymous

The problem is, she doesn’t speak english very well, not really accessible for global audience.

Anonymous
2022年8月16日 22:44
Reply to  Anonymous

yeah if she joins holoID she would be have some audiences

Anonymous
2022年8月17日 07:43
Reply to  Anonymous

i think she can though. she just chooses to not to

目次
閉じる